Kwiecień 2022
Łowca Ryby Miesiąca
Kamil Zaczkiewicz
Wszystko o szczupaku
Ostatnio dodane fotki
2021
Łowca Ryby Roku
Jan Brzozowski
Strony partnerskie
Translate
Logowanie
Aktualnie na stronie
Stop sieciom w PZW
Zobacz temat
Kupię ciekawe woblery na bolenia
|
|
Lukasz Szlafka |
Dodany dnia 27.01.2022 15:46
|
![]() PIKEFINDER ![]() Mój blog: kliknij! Postów: 3067 Data rejestracji: 06.12.11 |
Jak w temacie, kupię sprawne i działające wabiki, nie szukam niewypałów ![]() <',)))>< Gofer |
|
|
Kamil Zaczkiewicz |
Dodany dnia 27.01.2022 17:22
|
![]() PIKEFINDER ![]() Mój blog: kliknij! Postów: 2410 Data rejestracji: 13.02.14 |
Trochę enigmatyczne ogłoszenie ![]() Wszak każda woda rządzi się swoimi prawami, a każdy wabik wymaga od wędkarza zrozumienia, umiejętności dopasowania do miejsca, aktywności ryb, pokarmu, na jakim żerują, no i przede wszystkim wiary... ![]() |
|
|
Lukasz Szlafka |
Dodany dnia 28.01.2022 07:55
|
![]() PIKEFINDER ![]() Mój blog: kliknij! Postów: 3067 Data rejestracji: 06.12.11 |
Chyba każdy ma tak samo że przynęt 100 a łowi na 3 ![]() Ale moje pudełko strasznie się zaniedbało i na prawdę nie ma w czym przebierać ![]() <',)))>< Gofer |
|
|
km73 |
Dodany dnia 28.01.2022 18:58
|
![]() PIKEFINDER ![]() Mój blog: kliknij! Postów: 1892 Data rejestracji: 06.11.13 |
Lukasz Szlafka napisał(a): Chyba każdy ma tak samo że przynęt 100 a łowi na 3 ![]() Ale moje pudełko strasznie się zaniedbało i na prawdę nie ma w czym przebierać ![]() Gofi, Ty masz bliżej do Odry więc Kamil zapewne poleci Ci wszystko od Hunter'a. U mnie na warszawskiej Wiśle Hunter średnio gada. ![]() ![]() Ps. Największe bolki miałem na wirówki. Nadex #2 srebro laser. Wystarczył kawałek słońca i prowadzenie w expresie tam gdzie woda się miesza. Sprawdzone na Wiśle i Bugu. Nad Odrą w życiu nie byłem, ale jest taki plan aby to zmienić w tym roku. ![]() Pozdrawiam, Maniek2, km73 Night Hunter |
|
|
Lukasz Szlafka |
Dodany dnia 28.01.2022 21:22
|
Hunterami pierwsze dwa sezony łowiłem i było rewelacyjnie, teraz nic nie trafiło się, Hermes też dał dużo ryb, ale stery częściej wypadały niż zaczepy je łapały ![]() <',)))>< Gofer |
|
|
Kamil Zaczkiewicz |
Dodany dnia 28.01.2022 22:34
|
![]() PIKEFINDER ![]() Mój blog: kliknij! Postów: 2410 Data rejestracji: 13.02.14 |
km73 napisał(a): Gofi, Ty masz bliżej do Odry więc Kamil zapewne poleci Ci wszystko od Hunter'a. U mnie na warszawskiej Wiśle Hunter średnio gada. ![]() ![]() Ps. Największe bolki miałem na wirówki. Nadex #2 srebro laser. Wystarczył kawałek słońca i prowadzenie w expresie tam gdzie woda się miesza. Sprawdzone na Wiśle i Bugu. Nad Odrą w życiu nie byłem, ale jest taki plan aby to zmienić w tym roku. ![]() Huntery mam w pudełku, bo to dobre wobki ![]() ![]() ![]() ![]() Co do Hermesa - bardzo dobry wobler, swego czasu jedna z moich podstawowych przynęt. Niestety ówczesna jakość wykonania i uzbrojenia, zniechęciły mnie do nich. Może obecnie jest inaczej - nie wiem, bo pudełka pełne i jakoś nie odczuwam obecnie ich braku ![]() |
|
|
km73 |
Dodany dnia 29.01.2022 21:08
|
![]() PIKEFINDER ![]() Mój blog: kliknij! Postów: 1892 Data rejestracji: 06.11.13 |
Kamil Zaczkiewicz napisał(a): km73 napisał(a): Gofi, Ty masz bliżej do Odry więc Kamil zapewne poleci Ci wszystko od Hunter'a. U mnie na warszawskiej Wiśle Hunter średnio gada. ![]() ![]() Ps. Największe bolki miałem na wirówki. Nadex #2 srebro laser. Wystarczył kawałek słońca i prowadzenie w expresie tam gdzie woda się miesza. Sprawdzone na Wiśle i Bugu. Nad Odrą w życiu nie byłem, ale jest taki plan aby to zmienić w tym roku. ![]() Huntery mam w pudełku, bo to dobre wobki ![]() ![]() ![]() ![]() Co do Hermesa - bardzo dobry wobler, swego czasu jedna z moich podstawowych przynęt. Niestety ówczesna jakość wykonania i uzbrojenia, zniechęciły mnie do nich. Może obecnie jest inaczej - nie wiem, bo pudełka pełne i jakoś nie odczuwam obecnie ich braku ![]() I tu Kamil zgodzę się z Tobą, co do Hermesów. Obecnie, to nie ta sama przynęta co 10 lat temu... Pomijam fakt, że po zakupie trzeba wymienić kółeczka i kotwice, ale obecnie to już nie to samo, a szkoda... ponieważ były to moje ulubione wiślane woblery, które łowiły: bolenie, szczupaki, okonie, sumki i większy kleń też nie pogardził. ![]() Pozdrawiam, Maniek2, km73 Night Hunter |
|
|
Kamil Zaczkiewicz |
Dodany dnia 30.01.2022 20:05
|
km73 napisał(a): I tu Kamil zgodzę się z Tobą, co do Hermesów. Obecnie, to nie ta sama przynęta co 10 lat temu... Pomijam fakt, że po zakupie trzeba wymienić kółeczka i kotwice, ale obecnie to już nie to samo, a szkoda... ponieważ były to moje ulubione wiślane woblery, które łowiły: bolenie, szczupaki, okonie, sumki i większy kleń też nie pogardził. ![]() Wiesz, nie wiem, jak jest z Hermesami teraz, ale po tych negatywnych doświadczeniach, poszedłem w kierunku innych konstrukcji i już do nich nie wracałem. Może niesłusznie, ale fakt jest faktem. Poza tym, pojawiło się mnóstwo rękodzielników, czy producentów na małą skalę i wybór jest przeogromny - więc ciężko wszystko przerobić. Na pewno wielu chwali produkty Oleixa, też stworzone nad Odrą. Ponoć sprawdzają się też wobki od Siemsona, czy Siek Siga. Osobiście jeszcze żadnego z nich nie testowałem, bo z reguły radzę sobie swoim sprawdzonym składem, który co jakiś czas jest poszerzany, ale dopiero po testach, próbach i iluś złowionych rybach... ???? |
|
Podziel się z innymi: |
![]() ![]() ![]() ![]() |
Facebook - Lubię To: |
|
Przejdź do forum: |