PIKEFINDER - Forum wędkarskie - Forum o szczupakach - Forum szczupakowe - Forum dyskusyjne: Nasze wędzarnie i grille
Aby w pełni korzystać z serwisu ../ należy się zarejestrować.
Można to zrobić
TUTAJ
Zapraszamy na PIKEFINDER - Forum wędkarskie - Forum o szczupakach - Forum szczupakowe
Ten aplet jest widoczny tylko dla niezarejestrowanych użytkowników!

Luty 2021
Łowca Ryby Miesiąca
Kamil Zaczkiewicz

PikeFinder

Wszystko o szczupaku

Ostatnio dodane fotki

Sezon 2020
Kolejny wypad
Urlop Galicja 2020

2020
Łowca Ryby Roku
Kamil Zaczkiewicz

PikeFider

Strony partnerskie



Translate

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło



Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się

Nie możesz się zalogować?
Poproś o nowe hasło

Aktualnie na stronie

· Goście: 1

· Użytkownicy:


· Łącznie użytkowników: 1,323

· Najnowszy użytkownik: aldonadziob

Stop sieciom w PZW



Zobacz temat

 Drukuj temat
Nasze wędzarnie i grille
Kamil Zaczkiewicz
Bobo- super mobilna wędzarnia Smile
Jacek- nie huśtaj mi gulem...ja na redukcji jestem...Chyba, że przejdę na tłuszczówkę... Wink
Mój wędkarski blog:
http://zahaczeni....shingblog/

Pozdrówka!
Kamil
 
Jacek Bartnik
Robert napisał(a):

Jacek Bartnik napisał(a):

Temat jak najbardziej na czasie,ja też dzisiaj małe co nie co uwędziłem.

pikefinder.pl/upload_img/75410_DSC_0002.JPG



Hahhaaa dobre male co nieco , skąd ja to znam Zdrowie- u mnie beczka z wkładem 16kg mięsiwa od kilku dni na balkonie stoi sie moczy przd wedzeniem , a bede wędzil 2 dni przed wigilia
Jacal jakiego drewna użyłeś do wędzenia


Teraz wędziłem grabem i bukiem,poprzednio jabłonią.Ale smak i kolorek wyszedł podobny.
 
Bogumil Trzcinka
km73 napisał(a):

Bogumil Trzcinka napisał(a):

Zbigniew Kapustynski napisał(a):

Widzę, że to jest wersja bardzo mobilna. Można nawet podjechać do ładnej sąsiadki i podgrzać, a nawet podwędzić i jej szyneczki.Wink

Wersja mobilna , jest idealna na Zlot forumowy . Jak by w przyszłości wybrała się jakaś grupa Pikefinderow nad Narew . Wędzimy nad wodą Grin


Boguś,
to jaka data w czerwcu Smile Tylko oby nie 08-13, ponieważ firmowy zmiennik już sobie termin zaklepał.

Maszynka pierwsza klasa Bravo
Musisz nauczyć Promila żeby Ci bażanty znosił do wędzenia Grin


Ja do każdego terminu się do stosuję . Tylko muszę wiedzieć z sześć tygodni wcześniej. Na zlocie będziemy wędzić , ale ja muszę mieć czas żeby upędzić Grin
Pfft
 
Zbigniew Kapustynski
Dzisiaj ja.
Stanowisko gotowe.
www.pikefinder.pl/images/photoalbum/album_18/szczupak_pike_5cb977be2abe8_pikefinder.jpg
www.pikefinder.pl/images/photoalbum/album_18/szczupak_pike_5cb977f0d5765_pikefinder.jpg
Kontrola haków i dezynfekcja.
www.pikefinder.pl/images/photoalbum/album_18/szczupak_pike_5cb9780761330_pikefinder.jpg
www.pikefinder.pl/images/photoalbum/album_18/szczupak_pike_5cb977d30bd16_pikefinder.jpg
Obsuszanie.
www.pikefinder.pl/images/photoalbum/album_18/szczupak_pike_5cb9781c9ad7a_pikefinder.jpg
Teraz sjesta.
www.pikefinder.pl/images/photoalbum/album_18/szczupak_pike_5c9f6d6a3fd1b_pikefinder.jpg
Minęło 2 godzinki.
Sjesta trwa a szyneczki i boczki powoli zmieniają kolor.
www.pikefinder.pl/images/photoalbum/album_18/szczupak_pike_5cb98f2e7fe7e_pikefinder.jpg
www.pikefinder.pl/images/photoalbum/album_18/szczupak_pike_5cb98f176fbef_pikefinder.jpg
www.pikefinder.pl/images/photoalbum/album_18/szczupak_pike_5cb98f3f90ec6_pikefinder.jpg
Minęła kolejna godzinka. Robota pali mi się w rękach. Ale Namysłów pomaga mi ją trochę przygaszać.
www.pikefinder.pl/images/photoalbum/album_18/szczupak_pike_5cb9a473714e8_pikefinder.jpg
Koniec. Jutro jemy.
www.pikefinder.pl/images/photoalbum/album_18/szczupak_pike_5cb9eae74725f_pikefinder.jpg
Edytowane przez Zbigniew Kapustynski dnia 19.04.2019 17:38
zibibinio
x1
 
Arek Pawlak
Wkurzyłeś mnie tym piwem, więc się dopieprzęWink
Rura ocynkowaSad
Pozdrawiam, Arek.
 
Zbigniew Kapustynski
Ha,ha pudło Arek.Zagrywka
Rury są stalowe, ale traciłem ciepło na odcinku metrowym. Założyłem dodatkową rurę i wypełniłem środek między rurami wełną mineralną. Teraz temperaturę w wędzarni robię jaką chcę.Cygaro
zibibinio
 
km73
Zibi,
Wygląda apetycznie, ale TEN sok... Smile
Do mnie przyjechały wczoraj ze wsi, takie frykasy. Juhu
Pozdrawiam,
Maniek2, km73

Night Hunter
 
Semi
Wędzonki nie miałem jak zrobić, nie byłem na wsi ostatnio, święta spędzam w domu więc trzeba było chociaż jakiejś białej zrobić. Zrobiłem pół na pół wieprzowina i indyk, ogólnie 3 kg. Będzie do żurku i nie tylko.Wink

pikefinder.pl/upload_img/83712_IMG_20190419_151308.thumb.jpg.109230f6ee88dee14632e8435b84f252.jpg
x1
 
Kris
Smacznego Zibi i Semi super wyglądają wasze świateczne wędliny Tak Trzymać ja biorę się za smażenie kaczki
Pozdrawiam Kris
 
Arek Pawlak
Zbigniew Kapustynski napisał(a):

Ha,ha pudło Arek.Zagrywka
Rury są stalowe, ale traciłem ciepło na odcinku metrowym. Założyłem dodatkową rurę i wypełniłem środek między rurami wełną mineralną. Teraz temperaturę w wędzarni robię jaką chcę.Cygaro


Ty mnie nie czaruj, tylko napisz czemu nie robisz jeszcze wędlin długo dojrzewających na VIII zlotGrin
Pozdrawiam, Arek.
x1
 
Kris
Kpt następnym razem użyj Buk i wiórki bukowe lub dębowe Wink
Pozdrawiam Kris
 
Arek Pawlak
Nie ma co się obrażać. Nie ma halo na tym forum, jak ktoś zje rybkę, ale wiadomo, jakie są trendy w wędkarstwie.
Nie obrażajcie się, ale musicie zrozumieć, że przez takie wpisy to forum stało się zaściankiem, na który nikt nie chce zaglądać.
Oczywiście możemy się kisić we własnym sosie, albo coś zmienić. Bo widzę, źe odpowiada Wam, że jest to forum dla piętnastu osób.

Dlatego, żeby nie było, że jedni mogą, inni nie, temat został wyczyszczony. Temat dotyczy wędzarni i grilli jako budowli. Nie chcę tu widzieć wędzonych ryb.

Pozdrawiam i życzę słonecznej niedzieli

Pozdrawiam, Arek.
 
J-23
Witam,jak niema rybek to niech będą i budowle ,jak dla mnie to najlepsza jest wędzarnia z paleniskiem bezpośrednio pod komorą wędzarniczą ,nie przekraczając 500*C w palenisku łatwo można uzyskać żądaną temperaturę wędzonego produktu .Po wyżej 500*C dopalają się pewne frakcje w dymie i wtedy wyroby są okopcone.

pikefinder.pl/upload_img/97286_IMG_20190805_203825 (2).jpg

pikefinder.pl/upload_img/82076_IMG_20190418_124003.jpg

pikefinder.pl/upload_img/07831_IMG_20190805_214555.jpg
x2
 
Jan Brzozowski
Ekstra szyneczki Tak Trzymać
LUBIĘ RYBOWANIE Smile Tetryk I
 
Jacek Bartnik
Ja po 12 latach postanowiłem zbudować nową wędzarnię, stara nie miała grilla i była trochę za mała.Wrzucam kilka fotek z etapów budowy.
pikefinder.pl/upload_img/89043_IMG_20200822_141202.jpg
pikefinder.pl/upload_img/76289_IMG_20200823_150431.jpg
pikefinder.pl/upload_img/71530_IMG_20200831_184940.jpg
pikefinder.pl/upload_img/34289_IMG_20200904_154853.jpg
pikefinder.pl/upload_img/10789_IMG_20200904_171404.jpg
Tu mój pomocnik musiał się chwilę zdrzemnąćGrin
pikefinder.pl/upload_img/20764_IMG_20200913_115041.jpg
pikefinder.pl/upload_img/85937_IMG_20200913_120704.jpg
pikefinder.pl/upload_img/40962_IMG_20200913_134404.jpg
pikefinder.pl/upload_img/54310_IMG_20200926_140038.jpg
pikefinder.pl/upload_img/47019_IMG_20201010_135207.jpg
pikefinder.pl/upload_img/25816_IMG_20201017_130846.jpg
pikefinder.pl/upload_img/40295_IMG_20201017_130139.jpg

Komin na razie niewidoczny, jak będę robił dach wiosną to zostanie zamontowany na stałe.W starej wędzarni kanał dymny miał 30 cm, w tej miałem robić dłuższy.Jednak w trakcie budowy zmieniłem koncepcję i zrobiłem palenisko bezpośrednio pod komorą.Po pierwszym wędzeniu jestem mega zadowolony, duże i wysokie palenisko pozwala na lepszą kontrolę temperatury w komorze i przy rozsądnym paleniu ogień nawet na chwilę nie pojawia się na górze.Drzwiczki do poprawy lub do wymiany na metalowe bo zmieniają wymiary pod wpływem temperatury.Kiedyś wymyśliłem że w nowej chcę mieć wymurowane łuki, trochę się bałem co mi z tego wyjdzie,ale okazało się że to wcale nic trudnego.Najważniejsze zrobić szablon a reszta idzie jak z płatkaWink
x5
 
km73
Jacu Tak Trzymać Tak Trzymać Tak Trzymać
Pozdrawiam,
Maniek2, km73

Night Hunter
 
Zbigniew Kapustynski
Widzę że Jacek dwóch lewych ręców nie ma. A te sklepienia półokrągłe, to już majstersztyk. Jak dla mnie dzieło sztuki. Masz u mnie tytuł budowniczego. Gratulacje
zibibinio
 

Podziel się z innymi: Facebook Google Tweet This Yahoo
Facebook - Lubię To:


Przejdź do forum:

Wygenerowano w sekund: 0.11
14,191,633 unikalne wizyty