Grudzień 2020
Łowca Ryby Miesiąca
Kamil Zaczkiewicz
Wszystko o szczupaku
Ostatnio dodane fotki
2020
Łowca Ryby Roku
Kamil Zaczkiewicz
Strony partnerskie
Translate
Logowanie
Aktualnie na stronie
Stop sieciom w PZW
Zobacz temat
Nasze wędzarnie i grille
|
|
Kamil Zaczkiewicz |
Dodany dnia 12.12.2016 22:30
|
![]() PIKEFINDER ![]() Mój blog: kliknij! Miejscowość: Dolnośląskie Postów: 2314 Data rejestracji: 13.02.14 |
Bobo- super mobilna wędzarnia ![]() Jacek- nie huśtaj mi gulem...ja na redukcji jestem...Chyba, że przejdę na tłuszczówkę... ![]() |
|
|
Jacek Bartnik |
Dodany dnia 13.12.2016 08:10
|
![]() Level 3 ![]() Mój blog: kliknij! Miejscowość: Postów: 391 Data rejestracji: 27.03.13 |
Robert napisał(a): Hahhaaa dobre male co nieco , skąd ja to znam ![]() Jacal jakiego drewna użyłeś do wędzenia Teraz wędziłem grabem i bukiem,poprzednio jabłonią.Ale smak i kolorek wyszedł podobny. |
|
|
Bogumil Trzcinka |
Dodany dnia 14.12.2016 06:48
|
![]() Level 5 ![]() Mój blog: kliknij! Miejscowość: Postów: 1756 Data rejestracji: 20.10.11 |
km73 napisał(a): Bogumil Trzcinka napisał(a): Zbigniew Kapustynski napisał(a): Widzę, że to jest wersja bardzo mobilna. Można nawet podjechać do ładnej sąsiadki i podgrzać, a nawet podwędzić i jej szyneczki. ![]() Wersja mobilna , jest idealna na Zlot forumowy . Jak by w przyszłości wybrała się jakaś grupa Pikefinderow nad Narew . Wędzimy nad wodą ![]() Boguś, to jaka data w czerwcu ![]() Maszynka pierwsza klasa ![]() Musisz nauczyć Promila żeby Ci bażanty znosił do wędzenia ![]() Ja do każdego terminu się do stosuję . Tylko muszę wiedzieć z sześć tygodni wcześniej. Na zlocie będziemy wędzić , ale ja muszę mieć czas żeby upędzić ![]() ![]() |
|
|
Zbigniew Kapustynski |
Dodany dnia 19.04.2019 12:42
|
![]() PIKEFINDER ![]() Mój blog: kliknij! Miejscowość: Wołów Postów: 1848 Data rejestracji: 08.11.12 |
Dzisiaj ja. Stanowisko gotowe. ![]() ![]() Kontrola haków i dezynfekcja. ![]() ![]() Obsuszanie. ![]() Teraz sjesta. ![]() Minęło 2 godzinki. Sjesta trwa a szyneczki i boczki powoli zmieniają kolor. ![]() ![]() ![]() Minęła kolejna godzinka. Robota pali mi się w rękach. Ale Namysłów pomaga mi ją trochę przygaszać. ![]() Koniec. Jutro jemy. ![]() Edytowane przez Zbigniew Kapustynski dnia 19.04.2019 17:38 zibibinio |
|
|
Arek Pawlak |
Dodany dnia 19.04.2019 13:04
|
![]() PIKEFINDER ![]() Mój blog: kliknij! Miejscowość: Wałbrzych Postów: 5096 Data rejestracji: 16.02.11 |
Wkurzyłeś mnie tym piwem, więc się dopieprzę![]() Rura ocynkowa ![]() Pozdrawiam, Arek. |
|
|
Zbigniew Kapustynski |
Dodany dnia 19.04.2019 13:41
|
![]() PIKEFINDER ![]() Mój blog: kliknij! Miejscowość: Wołów Postów: 1848 Data rejestracji: 08.11.12 |
Ha,ha pudło Arek.![]() Rury są stalowe, ale traciłem ciepło na odcinku metrowym. Założyłem dodatkową rurę i wypełniłem środek między rurami wełną mineralną. Teraz temperaturę w wędzarni robię jaką chcę. ![]() zibibinio |
|
|
km73 |
Dodany dnia 19.04.2019 14:52
|
![]() PIKEFINDER ![]() Mój blog: kliknij! Miejscowość: Warszawa Postów: 1709 Data rejestracji: 06.11.13 |
Zibi, Wygląda apetycznie, ale TEN sok... ![]() Do mnie przyjechały wczoraj ze wsi, takie frykasy. ![]() Pozdrawiam, Maniek2, km73 Night Hunter |
|
|
Semi |
Dodany dnia 19.04.2019 17:37
|
![]() Level 3 ![]() Mój blog: kliknij! Miejscowość: Postów: 279 Data rejestracji: 28.04.15 |
Wędzonki nie miałem jak zrobić, nie byłem na wsi ostatnio, święta spędzam w domu więc trzeba było chociaż jakiejś białej zrobić. Zrobiłem pół na pół wieprzowina i indyk, ogólnie 3 kg. Będzie do żurku i nie tylko.![]() ![]() |
|
|
Kris |
Dodany dnia 19.04.2019 18:49
|
Level 5![]() Mój blog: kliknij! Miejscowość: Postów: 2500 Data rejestracji: 09.05.13 |
Smacznego Zibi i Semi super wyglądają wasze świateczne wędliny ![]() Pozdrawiam Kris |
|
|
Arek Pawlak |
Dodany dnia 19.04.2019 19:48
|
![]() PIKEFINDER ![]() Mój blog: kliknij! Miejscowość: Wałbrzych Postów: 5096 Data rejestracji: 16.02.11 |
Zbigniew Kapustynski napisał(a): Ha,ha pudło Arek. ![]() Rury są stalowe, ale traciłem ciepło na odcinku metrowym. Założyłem dodatkową rurę i wypełniłem środek między rurami wełną mineralną. Teraz temperaturę w wędzarni robię jaką chcę. ![]() Ty mnie nie czaruj, tylko napisz czemu nie robisz jeszcze wędlin długo dojrzewających na VIII zlot ![]() Pozdrawiam, Arek. |
|
|
Kris |
Dodany dnia 20.04.2019 06:49
|
Level 5![]() Mój blog: kliknij! Miejscowość: Postów: 2500 Data rejestracji: 09.05.13 |
Kpt następnym razem użyj Buk i wiórki bukowe lub dębowe ![]() Pozdrawiam Kris |
|
|
Arek Pawlak |
Dodany dnia 15.03.2020 08:10
|
Nie ma co się obrażać. Nie ma halo na tym forum, jak ktoś zje rybkę, ale wiadomo, jakie są trendy w wędkarstwie. Nie obrażajcie się, ale musicie zrozumieć, że przez takie wpisy to forum stało się zaściankiem, na który nikt nie chce zaglądać. Oczywiście możemy się kisić we własnym sosie, albo coś zmienić. Bo widzę, źe odpowiada Wam, że jest to forum dla piętnastu osób. Dlatego, żeby nie było, że jedni mogą, inni nie, temat został wyczyszczony. Temat dotyczy wędzarni i grilli jako budowli. Nie chcę tu widzieć wędzonych ryb. Pozdrawiam i życzę słonecznej niedzieli Pozdrawiam, Arek. |
|
|
J-23 |
Dodany dnia 15.03.2020 18:44
|
Level 2![]() Miejscowość: Postów: 88 Data rejestracji: 31.05.13 |
Witam,jak niema rybek to niech będą i budowle ,jak dla mnie to najlepsza jest wędzarnia z paleniskiem bezpośrednio pod komorą wędzarniczą ,nie przekraczając 500*C w palenisku łatwo można uzyskać żądaną temperaturę wędzonego produktu .Po wyżej 500*C dopalają się pewne frakcje w dymie i wtedy wyroby są okopcone.![]() ![]() ![]() |
|
|
Jan Brzozowski |
Dodany dnia 16.03.2020 06:15
|
![]() PIKEFINDER ![]() Mój blog: kliknij! Miejscowość: Kąkolewo - Leszno Postów: 2760 Data rejestracji: 19.03.11 |
Ekstra szyneczki ![]() LUBIĘ RYBOWANIE ![]() |
|
|
Jacek Bartnik |
Dodany dnia 16.12.2020 09:41
|
![]() Level 3 ![]() Mój blog: kliknij! Miejscowość: Postów: 391 Data rejestracji: 27.03.13 |
Ja po 12 latach postanowiłem zbudować nową wędzarnię, stara nie miała grilla i była trochę za mała.Wrzucam kilka fotek z etapów budowy.![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tu mój pomocnik musiał się chwilę zdrzemnąć ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Komin na razie niewidoczny, jak będę robił dach wiosną to zostanie zamontowany na stałe.W starej wędzarni kanał dymny miał 30 cm, w tej miałem robić dłuższy.Jednak w trakcie budowy zmieniłem koncepcję i zrobiłem palenisko bezpośrednio pod komorą.Po pierwszym wędzeniu jestem mega zadowolony, duże i wysokie palenisko pozwala na lepszą kontrolę temperatury w komorze i przy rozsądnym paleniu ogień nawet na chwilę nie pojawia się na górze.Drzwiczki do poprawy lub do wymiany na metalowe bo zmieniają wymiary pod wpływem temperatury.Kiedyś wymyśliłem że w nowej chcę mieć wymurowane łuki, trochę się bałem co mi z tego wyjdzie,ale okazało się że to wcale nic trudnego.Najważniejsze zrobić szablon a reszta idzie jak z płatka ![]() |
|
|
km73 |
Dodany dnia 16.12.2020 14:48
|
![]() PIKEFINDER ![]() Mój blog: kliknij! Miejscowość: Warszawa Postów: 1709 Data rejestracji: 06.11.13 |
Jacu ![]() ![]() ![]() Pozdrawiam, Maniek2, km73 Night Hunter |
|
|
Zbigniew Kapustynski |
Dodany dnia 19.12.2020 11:39
|
Widzę że Jacek dwóch lewych ręców nie ma. A te sklepienia półokrągłe, to już majstersztyk. Jak dla mnie dzieło sztuki. Masz u mnie tytuł budowniczego. ![]() zibibinio |
|
Podziel się z innymi: |
![]() ![]() ![]() ![]() |
Facebook - Lubię To: |
|
Przejdź do forum: |