Styczeń 2021
Łowca Ryby Miesiąca
Kamil Zaczkiewicz
Wszystko o szczupaku
Ostatnio dodane fotki
2020
Łowca Ryby Roku
Kamil Zaczkiewicz
Strony partnerskie
Translate
Logowanie
Aktualnie na stronie
Stop sieciom w PZW
Złóż życzenia urodzinowe
Zobacz temat
Wędkarskie plany na rok 2021
|
|
Arek Pawlak |
Dodany dnia 06.12.2020 16:10
|
![]() PIKEFINDER ![]() Mój blog: kliknij! Miejscowość: Wałbrzych Postów: 5117 Data rejestracji: 16.02.11 |
Napiszcie o swoich planach. Mój jest taki, żeby wrócić do łowienia po 3 latach przerwy. A co Wy planujecie? Pozdrawiam, Arek. |
|
|
km73 |
Dodany dnia 06.12.2020 19:29
|
![]() PIKEFINDER ![]() Mój blog: kliknij! Miejscowość: Warszawa Postów: 1730 Data rejestracji: 06.11.13 |
Odkupić ponton, silnik i cały osprzęt, taki jaki miałem.
Pozdrawiam, Maniek2, km73 Night Hunter |
|
|
Semi |
Dodany dnia 06.12.2020 19:55
|
![]() Level 3 ![]() Mój blog: kliknij! Miejscowość: Postów: 289 Data rejestracji: 28.04.15 |
Zaczynam budowę domu na wsi, nic nie planuję, nie wiem czy dwa okręgi będę opłacał jak co roku, chyba tylko mazowiecki zapłacę na jakieś weekendowe wypady, bo na wsi nie będzie mi w głowie łowienie.![]() |
|
|
Jan Brzozowski |
Dodany dnia 07.12.2020 06:13
|
![]() PIKEFINDER ![]() Mój blog: kliknij! Miejscowość: Kąkolewo - Leszno Postów: 2771 Data rejestracji: 19.03.11 |
W tym roku nibypandemia pokrzyżowała plany wyjazdu, pewnie nie tylko mnie. Mam nadzieję, że w przyszłym roku się uda zaliczyć Hiszpanię, może Francję lub Włochy. A najlepiej wszystko razem ![]() LUBIĘ RYBOWANIE ![]() |
|
|
Zbigniew Kapustynski |
Dodany dnia 07.12.2020 07:50
|
![]() PIKEFINDER ![]() Mój blog: kliknij! Miejscowość: Wołów Postów: 1851 Data rejestracji: 08.11.12 |
Maj zawody Moran Cup i Rugia. Czerwiec jezioro Głębokie. Prawie cały wrzesień Rugia. Pozostałe miesiące może zacznę łowić na Odrze. Tak w skrócie... ![]() ![]() zibibinio |
|
|
Radek Uscinski |
Dodany dnia 10.12.2020 08:42
|
![]() Level 4 ![]() Mój blog: kliknij! Miejscowość: Postów: 791 Data rejestracji: 07.12.12 |
Napisz coś więcej, bo brzmi ciekawie ![]() Szpadel |
|
|
Kamil Zaczkiewicz |
Dodany dnia 10.12.2020 13:54
|
![]() PIKEFINDER ![]() Mój blog: kliknij! Miejscowość: Dolnośląskie Postów: 2328 Data rejestracji: 13.02.14 |
Arek Pawlak napisał(a): Mój jest taki, żeby wrócić do łowienia po 3 latach przerwy. A co Wy planujecie? Jakże mnie cieszy Twoja zapowiedź! ![]() ![]() ![]() Co do moich planów, to sytuacja życiowa wygląda obecnie tak, że czasu mogę mieć niewiele, a nawet jeśli, to nie nastawiam się na nic konkretnego, bo jak pokazał chociażby ten sezon, mogą być ambitne plany, które pokrzyżują czynniki niezależne, jak chociażby stan wody... Więc wolę po prostu robić swoje. Starać się być jak najczęściej nad wodą, a jak to się uda zrealizować, to już będzie połowa sukcesu ![]() |
|
|
jachu67 |
Dodany dnia 11.12.2020 04:12
|
Level 1![]() Miejscowość: Bydgoszcz Postów: 31 Data rejestracji: 22.03.19 |
U mnie z kolei, ostatnie dwa sezony , a w szczególności ten przemijający były dla ryb stracone. Prawie nie miałem czasu na tą przyjemność.![]() W najbliższym sezonie , mam nadzieję,że to się zmieni. Styczeń -kwiecień-Noteć,kanałki, Maj-Zalew Koronowski, czerwiec- październik- Wisła, później powrót na Zalew, Noteć. ![]() |
|
|
Jacek Bartnik |
Dodany dnia 13.12.2020 20:33
|
![]() Level 3 ![]() Mój blog: kliknij! Miejscowość: Postów: 393 Data rejestracji: 27.03.13 |
Ja mam w planie wrócić do spinningowania, bo ostatnimi czasy łowiłem tylko stacjonarnie.Zaczęło mi brakować łażenia po chaszczach na starorzeczach Warty. Planuje również odkupić sobie ponton którego się kiedyś pozbyłem, a do pontonu silnik i echo. Mam cichą nadzieję że czas pozwoli trochę więcej połowić, bo w tym sezonie byłem raptem 4 razy po 3 nocki na rybach. |
|
|
Jan Brzozowski |
Dodany dnia 14.12.2020 19:19
|
![]() PIKEFINDER ![]() Mój blog: kliknij! Miejscowość: Kąkolewo - Leszno Postów: 2771 Data rejestracji: 19.03.11 |
Zbigniew Kapustynski napisał(a): Maj zawody Moran Cup i Rugia. Czerwiec jezioro Głębokie. Prawie cały wrzesień Rugia. Pozostałe miesiące może zacznę łowić na Odrze. Tak w skrócie... ![]() ![]() Też myślałem o Powidzu, bo fajnie tam było. Być może wybiorę się na szczupak cup. Również jez. Głębokie miło wspominam, więc także planuję tam połowić. LUBIĘ RYBOWANIE ![]() |
|
|
km73 |
Dodany dnia 01.01.2021 16:48
|
![]() PIKEFINDER ![]() Mój blog: kliknij! Miejscowość: Warszawa Postów: 1730 Data rejestracji: 06.11.13 |
Ja już dzisiaj zaczynam sezon 2021 ale od porządków. Raczej odpuszczę okres słabszej aktywności ryb i poświęcę czas na przygotowania. Zaniedbałem spławik (zwłaszcza bata) i grunt, na którym w ubiegłym roku nie byłem ani razu ![]() ![]() Pozdrawiam, Maniek2, km73 Night Hunter |
|
|
Lukasz Szlafka |
Dodany dnia 03.01.2021 19:08
|
![]() PIKEFINDER ![]() Mój blog: kliknij! Miejscowość: Poznań Postów: 2999 Data rejestracji: 06.12.11 |
Jan Brzozowski napisał(a): Zbigniew Kapustynski napisał(a): Maj zawody Moran Cup i Rugia. Czerwiec jezioro Głębokie. Prawie cały wrzesień Rugia. Pozostałe miesiące może zacznę łowić na Odrze. Tak w skrócie... ![]() ![]() Też myślałem o Powidzu, bo fajnie tam było. Być może wybiorę się na szczupak cup. Również jez. Głębokie miło wspominam, więc także planuję tam połowić. A jak chcesz zdążyć się zapisać ? ![]() <',)))>< Gofer |
|
|
Radek Uscinski |
Dodany dnia 06.02.2021 12:51
|
![]() Level 4 ![]() Mój blog: kliknij! Miejscowość: Postów: 791 Data rejestracji: 07.12.12 |
km73 napisał(a): Ja już dzisiaj zaczynam sezon 2021 ale od porządków. Raczej odpuszczę okres słabszej aktywności ryb i poświęcę czas na przygotowania. Zaniedbałem spławik (zwłaszcza bata) i grunt, na którym w ubiegłym roku nie byłem ani razu ![]() ![]() Też się nastawiam mocno na spławik w tym sezonie i poznaniu i poszukaniu łowisk w okolicach Nowego Dworu. Na pierwszy ogień spróbuję zapolować na wiosenne płocie na Wkrze. A z czego robisz stalki? Szpadel |
|
|
Semi |
Dodany dnia 06.02.2021 13:27
|
![]() Level 3 ![]() Mój blog: kliknij! Miejscowość: Postów: 289 Data rejestracji: 28.04.15 |
Radek Uscinski napisał(a): Też się nastawiam mocno na spławik w tym sezonie i poznaniu i poszukaniu łowisk w okolicach Nowego Dworu. Na pierwszy ogień spróbuję zapolować na wiosenne płocie na Wkrze. Radziu, to się musimy zgadać, kwiecień i maj też mam zamiar trochę ze spławikiem posiedzieć, mogę Ci kilka bajorek w okolicach NDM pokazać, gdzie łowiłem jakiś czas temu. Sam jestem ciekaw co tam teraz słychać. |
|
|
Radek Uscinski |
Dodany dnia 06.02.2021 18:40
|
Namówiłeś!!
Szpadel |
|
|
km73 |
Dodany dnia 08.02.2021 13:11
|
Radek Uscinski napisał(a): km73 napisał(a): Ja już dzisiaj zaczynam sezon 2021 ale od porządków. Raczej odpuszczę okres słabszej aktywności ryb i poświęcę czas na przygotowania. Zaniedbałem spławik (zwłaszcza bata) i grunt, na którym w ubiegłym roku nie byłem ani razu ![]() ![]() Też się nastawiam mocno na spławik w tym sezonie i poznaniu i poszukaniu łowisk w okolicach Nowego Dworu. Na pierwszy ogień spróbuję zapolować na wiosenne płocie na Wkrze. A z czego robisz stalki? Radek, Zamówiłem na jesieni dużo materiałów na stalki. Stalki to materiał Flexonite. Dobre sploty cienkich włókien. Polecam! Ps. Planuję zakończyć w tym tygodniu kilka projektów w Firmie, a w weekend usiąść i w końcu zacząć szykowanie stalek. Od kumpli mam zapotrzebowanie na 50-60 szt. Plus dla mnie jakaś stówka na cały sezon. Pozdrawiam, Maniek2, km73 Night Hunter |
|
|
Radek Uscinski |
Dodany dnia 08.02.2021 19:06
|
Ja robię z drutu tytanowego i zajebiste są, bo jednym można cały sezon oblecieć. Narobiłem też zwykłych 7 splotowych w otulinie i muszę jeszcze pomyśleć nad jakimiś miękkimi i wiotkimi takimi do przynęt okoniowych.
Szpadel |
|
|
km73 |
Dodany dnia 09.02.2021 16:36
|
Radek Uscinski napisał(a): Ja robię z drutu tytanowego i zajebiste są, bo jednym można cały sezon oblecieć. Narobiłem też zwykłych 7 splotowych w otulinie i muszę jeszcze pomyśleć nad jakimiś miękkimi i wiotkimi takimi do przynęt okoniowych. Flexonit ma cienką elastyczną 4,5 kg. pod okonie. Sprawdziłem dzisiaj na allegrowcu, że (chyba chwilowo) się skończyła w Perfekt-Sulechow. Chyba tylko oni tym handlują. Mam 20 metrów z jesiennego zakupu. Radek, jak chcesz to wyślij mi na PW kontakt do siebie z adresem dla przesyłek. Jak zacznę zaciskać, to mogę Ci wysłać po sztuce sampla. Pozdrawiam, Maniek2, km73 Night Hunter |
|
|
Jacek Bartnik |
Dodany dnia 09.02.2021 18:15
|
![]() Level 3 ![]() Mój blog: kliknij! Miejscowość: Postów: 393 Data rejestracji: 27.03.13 |
km73 napisał(a): Radek Uscinski napisał(a): Ja robię z drutu tytanowego i zajebiste są, bo jednym można cały sezon oblecieć. Narobiłem też zwykłych 7 splotowych w otulinie i muszę jeszcze pomyśleć nad jakimiś miękkimi i wiotkimi takimi do przynęt okoniowych. Flexonit ma cienką elastyczną 4,5 kg. pod okonie. Sprawdziłem dzisiaj na allegrowcu, że (chyba chwilowo) się skończyła w Perfekt-Sulechow. Chyba tylko oni tym handlują. Mam 20 metrów z jesiennego zakupu. Radek, jak chcesz to wyślij mi na PW kontakt do siebie z adresem dla przesyłek. Jak zacznę zaciskać, to mogę Ci wysłać po sztuce sampla. A da się ten flexonit wiązać czy trzeba tulejek zaciskowych używać? |
|
|
km73 |
Dodany dnia 09.02.2021 18:46
|
Jacek Bartnik napisał(a): km73 napisał(a): Radek Uscinski napisał(a): Ja robię z drutu tytanowego i zajebiste są, bo jednym można cały sezon oblecieć. Narobiłem też zwykłych 7 splotowych w otulinie i muszę jeszcze pomyśleć nad jakimiś miękkimi i wiotkimi takimi do przynęt okoniowych. Flexonit ma cienką elastyczną 4,5 kg. pod okonie. Sprawdziłem dzisiaj na allegrowcu, że (chyba chwilowo) się skończyła w Perfekt-Sulechow. Chyba tylko oni tym handlują. Mam 20 metrów z jesiennego zakupu. Radek, jak chcesz to wyślij mi na PW kontakt do siebie z adresem dla przesyłek. Jak zacznę zaciskać, to mogę Ci wysłać po sztuce sampla. A da się ten flexonit wiązać czy trzeba tulejek zaciskowych używać? Jacku, Wg opisu, można wiązać, ale ja wolę zaciskać. Pozdrawiam, Maniek2, km73 Night Hunter |
|
Podziel się z innymi: |
![]() ![]() ![]() ![]() |
Facebook - Lubię To: |
|
Przejdź do forum: |